Krabbröra på bruschetta

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Krabbröra på bruschetta

Bruschetta med avokado och krabbröra är den perfekta lunchrätten som lika gärna kan serveras på kvällen. Smaka av röran med en rejäl nypa cayennepeppar, det ska vara lite sting i den.

Krabbröra på bruschetta
Krabbröra på bruschetta

Ingredienser

4 skivorfullkornsbröd, gärna surdegsbröd
1 vitlöksklyfta
Olja
1 avokado, eller mer om man vill
0,5 citron
400 gKRABBKÖTT, rensat
2 mskmajonnäs, eller vitlöksmajonnäs
1 mskCrème fraiche, eller naturell grekisk yoghurt
Salt
cayennepeppar, eller chilipulver
1 knippegräslök, litet
1 knippedill, eller basilika
vattenkrasse
chiliflakes, kan utelämnas

Gör så här

1
Rosta brödskivorna i en brödrost eller under grillen i ugnen.
2
Gnid in skivorna med vitlök och ringla över olivolja.
3
Dela och rensa avokadon. Mosa avokadon med en gaffel och fördela avokadopurén på brödskivorna. Ringla över några droppar citronsaft.
4
Blanda krabbköttet med majonnäs och gräddfil. Rör om väl och smaka av blandningen med salt om det behövs, cayennepeppar och några droppar citronsaft.
5
Rör ner hackad gräslök och dill.
6
Bred ut krabbröran på brödskivorna och toppa med lite vattenkrasse och strö över lite chiliflakes.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Krabbröra på bruschetta