Grillad avokado

Av Lise Finckenhagen

Vad tycker du?

Grillad avokado

(1)

Har du testat att grilla avokado? Inte? Då har du verkligen något att se fram emot! Här med en kryddig tomat- och ingefärsmarmelad. Servera som tillbehör till grillmat, eller ät dem som ett litet mellanmål.

Grillad avokado med kryddig tomat- och ingefärsmarmelad

Ingredienser

Ingredienser

4
avokado
2
Lime
naturell yoghurt
Koriander, eller bladpersilja
Flingsalt

Tomat- och ingefärsmarmelad

2 msk
olja
1
Schalottenlök
300 g
tomater, mogna och söta
4 msk
Ingefära, färsk och finhackad
100 g
Socker, gärna ljusbrunt
0.5 dl
Vatten
1
röd chili
1 tsk
Garam masala
1
Lime
1 knippe
koriander, eller persilja
Salt

Gör så här

1
Rensa och finhacka schalottenlöken. Ta bort stjälken från tomaterna och skär dem i små bitar.
2
Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull eller stekpanna. Stek schalottenlök, ingefära, chili och garam masala. Låt det puttra ordentligt i några minuter under omrörning. Tillsätt tomaterna och fortsätt steka tills tomaterna börjar lösas upp. Tillsätt socker och vatten. Låt blandningen puttra på medelvärme i cirka 20 minuter tills blandningen tjocknar.
3
Smaka av med limejuice och en nypa salt. Låt den svalna och rör sedan ner hackad koriander eller persilja.
4
Dela avokadon på mitten och ta bort kärnorna. Grilla dem med snittytan nedåt på en het grill i två minuter. Vänd dem och låt dem ligga ytterligare en minut, med skalsidan nedåt.
5
Ringla över limesaft, salt och peppar. Lägg en liten sked tomat- och ingefärsmarmelad och yoghurt i varje avokado, och strö över grovhackad koriander.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Friterad jalapeno med knaperstekt bacon. Mums!

  2. Filodegsrullar med feta och spenat

  3. Tricket som tar grillad sparris till nya höjder

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Smårätter
    3. Grillat
decoration divider

Smårätter

Visa alla

Rotfruktschips med dipp

Blomkålskroketter

Fikon med lufttorkad skinka och ricotta

Saltkokt potatis med mojo rojo