Boquerones på strömming

Av Godare

Vad tycker du?

Boquerones på strömming

(6)

Boquerones är en spansk specialitet gjord på sardiner. I Sverige kan det vara svårt att få tag på sardiner så här är ett recept på en variant gjord på strömming.
– Minst lika god som originalet, säger Karolina Olson Haglund, som skrivit boken ”Laga lyxigt med liten kassa”.

Boquerones

Ingredienser

Ingredienser

500 g
strömmingfilé

Lag

1 dl
Ättikssprit 12 % KRAV
1 msk
Salt
0.5 dl
strösocker
5 dl
Vatten

Marinad

1 dl
Olivolja
1 msk
Citronskal, finrivet
4
vitlöksklyftor
1 tsk
Salt
2 krm
nymald svartpeppar
0.5 dl
Bladpersilja, hackad

Gör så här

1
Dra av skinnet på strömmingsfiléerna.
2
Blanda ättiksprit, salt, socker och vatten i en skål. Rör tills sockret lösts upp. Låt strömmingen ligga i lagen i 8 timmar eller över natten. Rör gärna om då och då.
3
Häll av lagen och torka av filéerna med ett papper.
4
Blanda olja och citronskal i en skål. Pressa i vitlöken och krydda med salt och peppar. Lägg i strömmingen och se till att den täcks av marinaden. Täck med plastfolie och låt den stå i ca 1 timme i kylen.
5
Lägg upp strömmingen på ett fint fat och strö över hackad persilja vid serveringen. Servera med ett gott bröd, i en sallad eller som en bufférätt. De är även goda att ha som drinktilltugg.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Gravad strömming med löjrom

  2. Lyxiga men billiga Baby Bellinis

  1. Ämnen

    1. Recept
decoration divider