Ingredienser
Ingredienser
300 g
laxfilé
100 g
Gurka
shisoblad
2
Salladslök
1 msk
Matolja
3 msk
ponzusås
8 dl
kokt sushiris
4
äggulor
1 ark
nori
rostade sesamfrön
Salt
Gör så här
1
Ta bor skinnet och skär laxen i cirka 1/2 cm stora tärningar. Finskiva gurkan alternativt tärna den i lika stora bitar som laxen. Strimla shisobladen och finskiva salladslöken.
2
Blanda laxen, dashirom, gurka, shiso, salladslök, olja och ponzu i en skål. Smaka av med salt.
3
Lägg ris i botten på varje skål. Lägg laxblandningen på riset, gör en liten grop i laxen och placera en äggula i mitten.
4
Klipp noriarket i 5x5 cm stora bitar och stick ner i tartaren. Strö över lite rostade sesamfrön på toppen.
5
Ponzu: Finriv ingefäran och vitlöken och blanda ihop alla ingredienser till en dressing.
Vad tycker du om receptet?
Ämnen