Chirashi sushi– lax på asiatiskt vis

Av Godare

Vad tycker du?

Chirashi sushi– lax på asiatiskt vis

(3)

Enkel sushi som serveras i en skål. Toppas med dina favorittillbehör, till exempel god lax, majonnäs och krispiga grönsaker. Recept av sushimästaren Frida Ronge.

Chirashi

Ingredienser

Ingredienser

300 g
laxfilé
100 g
Gurka
shisoblad
2
Salladslök
1 msk
Matolja
3 msk
ponzusås
8 dl
kokt sushiris
4
äggulor
1 ark
nori
rostade sesamfrön
Salt

Gör så här

1
Ta bor skinnet och skär laxen i cirka 1/2 cm stora tärningar. Finskiva gurkan alternativt tärna den i lika stora bitar som laxen. Strimla shisobladen och finskiva salladslöken.
2
Blanda laxen, dashirom, gurka, shiso, salladslök, olja och ponzu i en skål. Smaka av med salt.
3
Lägg ris i botten på varje skål. Lägg laxblandningen på riset, gör en liten grop i laxen och placera en äggula i mitten.
4
Klipp noriarket i 5x5 cm stora bitar och stick ner i tartaren. Strö över lite rostade sesamfrön på toppen.
5
Ponzu: Finriv ingefäran och vitlöken och blanda ihop alla ingredienser till en dressing.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Sushi – så gör du egna sushirullar

  2. Så gör du hemgjord majonnäs

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Asiatisk mat
decoration divider

Asiatisk mat

Visa alla

Biffwok med ingefära och sesam

Sötsur grönsakswok

Enkel kimchi

Asiatisk nudelsallad med köttfärs