Citron- och vallmovåfflor med lemoncurdgrädde
Citron- och vallmovåfflor med lemoncurdgrädde. Citron och vallmo gifter sig fint ihop och sätter ny, god smak på våfflorna. Toppa med grädde smaksatt med härligt frisk citronkräm.
– Jag älskar verkligen lemoncurdgrädde, det blir som en mousse, men är en sådan enkel grej, säger Emma Brink Rask som skapat receptet.
Ingredienser
Våfflor
- 100 gSmör
- 3,5 dlVetemjöl
- 2 tskBakpulver
- 2 ägg
- 3,5 dlmjölk
- 2 mskströsocker
- 1 citron, rivet skal och saft
- 2 mskVallmofrö
Lemoncurdgrädde
- 3 dlvispgrädde
- 1 dlLemon curd
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Emma Brink Rask
Många känner igen Emma Brink Rask under namnet ”Brinken bakar” med en populär blogg och sitt Instagramkonto. Spritsdrottningen är en passionerad och självlärd hemmabagare, utbildad digital contentstrateg, kokboksförfattare och poddare. Här delar Emma med sig av goda desserter, allt från cheesecake, glass och pajer till praliner och macarons.
Visa 22 recept