Citron- och vallmovåfflor med lemoncurdgrädde
Citron- och vallmovåfflor med lemoncurdgrädde. Citron och vallmo gifter sig fint ihop och sätter ny, god smak på våfflorna. Toppa med grädde smaksatt med härligt frisk citronkräm.
– Jag älskar verkligen lemoncurdgrädde, det blir som en mousse, men är en sådan enkel grej, säger Emma Brink Rask som skapat receptet.
Ingredienser
Våfflor
100 g
Smör
3.5 dl
Vetemjöl
2 tsk
Bakpulver
2
ägg
3.5 dl
mjölk
2 msk
strösocker
1
citron, rivet skal och saft
2 msk
Vallmofrö
Lemoncurdgrädde
3 dl
vispgrädde
1 dl
Lemon curd
Gör så här
1
Våfflor: Smält smöret och ställ åt sidan.
2
Rör samman vetemjöl, bakpulver och socker.
3
Vispa ner ägg, mjölk, citronsaft och citronzest. Blanda ner smöret och vänd till sist ner vallmofröna.
4
Grädda våfflorna.
5
Lemoncurdgrädde: Vispa grädden fluffig. Vänd ner lemoncurd.
6
Servera våfflorna med grädden.