Krämbullar med vanilj eller choklad
I programmet Festligare Fika visar Andréa Brändström och Fredrika Hartzell hur du lyckas med riktigt goda och fluffiga krämbullar. Välj mellan choklad- eller vaniljfyllning eller så gör du några av varje.
Ingredienser
Vetedeg
- 3 dlmjölk, rumsvarm
- 30 gJäst
- 1,5 dlströsocker
- 1 ägg
- 1 mskKardemummakärnor, mortlade
- 150 gbrynt smör
- 10 dlVetemjöl
- 2 krmSalt
Krämgrädde
- 4 äggulor
- 3 tskvaniljpasta
- 1 dlströsocker
- 35 gSmör
- 0,5 dlMajsstärkelse
- 3 dlmjölk
- 3 dlvispgrädde
Chokladkräm
- 1 tskvaniljpulver
- 3 äggulor
- 0,5 dlströsocker
- 3 dlvispgrädde
- 1 dlnutella
Pensling och topping
- hasselnötter
- smör
- socker
- oxalis
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Andréa Brändström
Andréa Brändström älskar att baka – allt från klassiska sockerbullar till fantastiskt detaljrika tårtor. Hon är bakkreatör, bakboksförfattare och vinnare av ”Hela Sverige bakar”. I programmet ”Festligare fika” bjuder hon på recept som passar både nybörjaren och den som vill utmana sig i sin bakning.
Visa 20 recept