Andréa Brändström

Av Andréa Brändström

Krämbullar med vanilj eller choklad

Av Andréa Brändström

(3)

Vad tycker du?

Krämbullar med vanilj eller choklad

I programmet Festligare Fika visar Andréa Brändström och Fredrika Hartzell hur du lyckas med riktigt goda och fluffiga krämbullar. Välj mellan choklad- eller vaniljfyllning eller så gör du några av varje.

Ingredienser

Vetedeg

  • 3 dlmjölk, rumsvarm
  • 30 gJäst
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 ägg
  • 1 mskKardemummakärnor, mortlade
  • 150 gbrynt smör
  • 10 dlVetemjöl
  • 2 krmSalt

Krämgrädde

  • 4 äggulor
  • 3 tskvaniljpasta
  • 1 dlströsocker
  • 35 gSmör
  • 0,5 dlMajsstärkelse
  • 3 dlmjölk
  • 3 dlvispgrädde

Chokladkräm

  • 1 tskvaniljpulver
  • 3 äggulor
  • 0,5 dlströsocker
  • 3 dlvispgrädde
  • 1 dlnutella

Pensling och topping

  • hasselnötter
  • smör
  • socker
  • oxalis
Krämbullar fyllda med choklad- eller vaniljkräm.
Krämbullar fyllda med choklad- eller vaniljkräm.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Krämbullar med vanilj eller choklad

Andréa Brändström

Andréa Brändström

Andréa Brändström älskar att baka – allt från klassiska sockerbullar till fantastiskt detaljrika tårtor. Hon är bakkreatör, bakboksförfattare och vinnare av ”Hela Sverige bakar”. I programmet ”Festligare fika” bjuder hon på recept som passar både nybörjaren och den som vill utmana sig i sin bakning.

Visa 20 recept

Ämnen