Karamelliserad palsternacka med lime och jordnötskrokant
Palsternacka har mycket sötma i sig själv och efter kokning och karamellisering kommer palsternackan att påminna förvånansvärt mycket om friterade bananer. Se bara till att du inte väljer persiljerot, det kommer att ge ett helt annat resultat.
Ingredienser
- 4 palsternackor, medelstora
- 4 mskSocker
- 4 msksmör
- 1 Lime
Till servering
- 4 kulorvaniljglass, eller kokossorbet
Krokant
- 1 dlSocker
- 1,5 dljordnötter, grovhackade, rostade och saltade
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.