Karamelliserad palsternacka med lime och jordnötskrokant

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Karamelliserad palsternacka med lime och jordnötskrokant

Palsternacka har mycket sötma i sig själv och efter kokning och karamellisering kommer palsternackan att påminna förvånansvärt mycket om friterade bananer. Se bara till att du inte väljer persiljerot, det kommer att ge ett helt annat resultat.

Karamelliserad palsternacka med lime och jordnötskrokant
Karamelliserad palsternacka med lime och jordnötskrokant

Ingredienser

  • 4 palsternackor, medelstora
  • 4 mskSocker
  • 4 msksmör
  • 1 Lime

Till servering

  • 4 kulorvaniljglass, eller kokossorbet

Krokant

  • 1 dlSocker
  • 1,5 dljordnötter, grovhackade, rostade och saltade

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Karamelliserad palsternacka med lime och jordnötskrokant

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.