Grillad ananas

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Grillad ananas

Om du aldrig har testat att grilla ananas så måste du prova. Det varma söta fruktköttet blir ännu smakrikare med en nypa chilisalt. Ett perfekt tillbehör på grillfesten.

Grillad ananas är lika vackert som gott.
Grillad ananas är lika vackert som gott.

Ingredienser

1 ananas
3 mskFlingsalt
1 röd chili

Gör så här

  1. Dela chilin på längden, skrapa bort fröna och hacka den.

  2. Stöt chili och salt tillsammans i en mortel eller kör i en snabbmixer.

  3. Häll ut saltet på bakplåtspapper och låt det torka. Om du inte ska använda det direkt, låt saltet torka helt innan du häller det i en liten glasburk eller liknande.

  4. Skär av toppen och bottnen och skär ananasen i 1 cm tjocka skivor, eller dela ananasen i smala klyftor på längden. Gnid in ananasskivorna eller grillgallret med lite olja. Grilla skivorna på hög värme ca. tre minuter på varje sida. Strö över chilisalt vid servering.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grillad ananas