Kimchiris med stekt ägg
Kimchiris gör du på överblivet kallt ris. En perfekt rätt för att minska på matsvinnet.
Här visar Godare-profilen Filip Poon hur du lagar den enkla men goda rätten.
– Syrlig, umami och lite hetta. Ni måste testa att göra den här, säger Filip.
Ingredienser
- 1 Gul lök, finhackad
- 1 mskingefära, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, skivade
- 6 dlkokt ris, gärna från dagen innan
- 2 dlkimchi, hackad
- 0,5 mskgochujang
- 2 ägg
Topping
- finhackad nori
- 2 Salladslökar, tunt skivade
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Filip Poon
Filip Poon kallar både sig själv och sina följare för spiskrigare. 2015 slog han igenom i ”Sveriges mästerkock” där jurymedlemmen Markus Aujalay erbjöd honom jobb i direktsändning. Han har tagit OS-guld ihop med ”Stockholm culinary team” och är i dag en av Sveriges största matprofiler på Youtube och Tiktok. I sitt Godare-program bjuder han på trendiga rätter som krispig fish-taco, dunderkebab och tiktok-pasta.
Visa 14 recept