Kimchiris med stekt ägg
Kimchiris gör du på överblivet kallt ris. En perfekt rätt för att minska på matsvinnet.
Här visar Godare-profilen Filip Poon hur du lagar den enkla men goda rätten.
– Syrlig, umami och lite hetta. Ni måste testa att göra den här, säger Filip.
Ingredienser
Ingredienser
1
Gul lök, finhackad
1 msk
ingefära, finhackad
2
vitlöksklyftor, skivade
6 dl
kokt ris, gärna från dagen innan
2 dl
kimchi, hackad
0.5 msk
gochujang
2
ägg
Topping
finhackad nori
2
Salladslökar, tunt skivade
Gör så här
1
Stek, lök, vitlök och ingefära i en stor stekpanna på medelhög värme med rapsolja, cirka 2 minuter. Gå i med gochujang, blanda och ha i riset, den hackade kimchin och fräs i några minuter.
2
Stek äggen medan riset fräser. Toppa med finhackad nori och salladslök och servera direkt.
Vad tycker du om receptet?
Ämnen