Av Filip Poon

Kimchiris med stekt ägg

Av Filip Poon

Kimchiris gör du på överblivet kallt ris. En perfekt rätt för att minska på matsvinnet.

Här visar Godare-profilen Filip Poon hur du lagar den enkla men goda rätten.

– Syrlig, umami och lite hetta. Ni måste testa att göra den här, säger Filip.

Ingredienser

Ingredienser

1
Gul lök, finhackad
1 msk
ingefära, finhackad
2
vitlöksklyftor, skivade
6 dl
kokt ris, gärna från dagen innan
2 dl
kimchi, hackad
0.5 msk
gochujang
2
ägg

Topping

finhackad nori
2
Salladslökar, tunt skivade
Kimchiris. ”Ni måste testa att göra den här”.

Gör så här

1
Stek, lök, vitlök och ingefära i en stor stekpanna på medelhög värme med rapsolja, cirka 2 minuter. Gå i med gochujang, blanda och ha i riset, den hackade kimchin och fräs i några minuter.
2
Stek äggen medan riset fräser. Toppa med finhackad nori och salladslök och servera direkt.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg
  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Middagstips
decoration divider

Middagstips

Visa alla

Sötpotatisbowl med avokadohummus

Pannkaka fylld med ost, skinka och purjolök

Stekt torsk med brynt smör och potatismos

Tacosoppa med köttfärs