Brownies med jordnötssmör
Brownies med jordnötssmör – vad blir inte godare med lite jordnötssmör. Marmorera din brownie med krämig jordnötssmör, både snyggt och gott.
Ingredienser
Ingredienser
120 g
Smör , rumsvarmt
200 g
Mörk choklad
1.5 dl
strösocker
1.5 dl
farinsocker
2 tsk
Vaniljsocker
0.5 dl
Kakao
4
ägg
1 nypa
salt
Topping
2 dl
Jordnötssmör, med bitar i
2 dl
florsocker
Gör så här
1
Sätt ugnen på 180 grader.
2
Ta fram en kastrull som rymmer alla ingredienser. Smält smöret, hacka chokladen grovt och låt den smälta i smöret. Rör i sockret.
3
Blanda alla torra ingredienser och blanda ner i kastrullen. Knäck under tiden i ett ägg i taget och blanda till en slät smet.
4
Smörj och en form, 20x20 cm, och lägg bakplåtspapper i botten. Bred ut smeten i formen.
5
Värm jordnötssmöret en liten stund i mikron och blanda det med florsockret. Klicka ut det i formen och dra med en gaffel så du får ett fint marmorerat mönster.
6
Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Använd provsticka i kanten för att se om kakan är genomgräddad, i mitten får den gärna vara lite kladdig.
7
Låt svalna helt innan servering.