Långjästa morotsfrallor

Av Godare

(45)

Vad tycker du?

Långjästa morotsfrallor

Långjästa morotsfrallor. Rivna morötter i degen kan göra underverk för brödet. Det är också ett smart sätt att ta tillvara på småtrötta grönsaker och den långa jäsningen gatt frallorna håller sig goda i flera dagar. Recept ur B”lomster och bakverk” av Annelie Andersson.

Långjästa morotsfrallor passar perfekt till frukost.

Ingredienser

5 gJäst
3 dlVatten, kallt
1 mskHonung, eller lönnsirap
1 mskolja
1 tskKummin
1 tskSalt, cirka
100 gmorötter, finrivna
1 dlsolroskärnor
3 dlfullkornsdinkel, 1 dl=60 g
4 dlDinkel, siktat, spara någon dl till utbakningen, 1 dl=60 g

Gör så här

1
Lägg jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, olja, kummin och salt. Vispa runt lite. Skala och riv morötterna fint. Blanda ner både morötter, solroskärnor och mjölsorter (spara lite till utbakningen).
2
Arbeta snabbt samman allt till en deg med en träslev. Täck bunken och jäs i rumstemperatur över natt (8–12 timmar).
3
Sätt ugnen på 250°. Häll ut degen på mjölat bakbord och dra försiktigt ut den till en rektangel. Skär degen i åtta ungefär lika stora delar och forma eventuellt lite lätt. Lägg över på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa medan ugnen blir varm. Ställ in plåten i mitten av ugnen. Grädda frallorna i 20 minuter.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (139)

    Filmjölkslimpa med solroskärnor

  2. (188)

    Lantbröd på råg

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bröd

Bröd

Visa alla
(1)

Focacciapizza med mozzarella och tomat

(1)

Enkelt vitlöksbröd med ost

(1)

Persiljebröd med vitlökssmör

(1)

Grillat bröd med skordalia