Stekt torsk med brynt smör och potatismos

Av Lise Finckenhagen

(12)

Vad tycker du?

Stekt torsk med brynt smör och potatismos

Prova skinnstekt torsk med mandelpotatismos och ljuvligt baconsmör. Såsen gör du enkelt genom att knapersteka bacon, bryna smör och blanda med soja, schalottenlök, vitlök och ingefära. En riktig smakupplevelse, kan vi lova!

kinnstekt torsk med mandelpotatismos och ljuvligt baconsmör.
kinnstekt torsk med mandelpotatismos och ljuvligt baconsmör.

Ingredienser

800 gTorskfilé MSC märkt, med skinn och utan ben
havssalt, grovt
malen peppar
Olja, till stekning

Mandelpotatismos

500 gMandelpotatis, skalad
5 vitlöksklyftor
2,5 dlmjölk
80 gSmör
Salt

Baconsmör

150 gBacon
100 gosaltat smör
1 mskSojasås
1 Schalottenlök
1 vitlöksklyfta, finhackad
0,5 tskfärsk ingefära, riven
4 mskfärska örter, hackade (t ex gräslök och körvel)
3 mskGranatäpplekärnor, kan utelämnas

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Stekt torsk med brynt smör och potatismos