Stekt torsk med brynt smör och potatismos

Av Lise Finckenhagen

(14)

Vad tycker du?

Stekt torsk med brynt smör och potatismos

Prova skinnstekt torsk med mandelpotatismos och ljuvligt baconsmör. Såsen gör du enkelt genom att knapersteka bacon, bryna smör och blanda med soja, schalottenlök, vitlök och ingefära. En riktig smakupplevelse, kan vi lova!

kinnstekt torsk med mandelpotatismos och ljuvligt baconsmör.
kinnstekt torsk med mandelpotatismos och ljuvligt baconsmör.

Ingredienser

  • 800 gTorskfilé MSC märkt, med skinn och utan ben
  • havssalt, grovt
  • malen peppar
  • Olja, till stekning

Mandelpotatismos

  • 500 gMandelpotatis, skalad
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2,5 dlmjölk
  • 80 gSmör
  • Salt

Baconsmör

  • 150 gBacon
  • 100 gosaltat smör
  • 1 mskSojasås
  • 1 Schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0,5 tskfärsk ingefära, riven
  • 4 mskfärska örter, hackade (t ex gräslök och körvel)
  • 3 mskGranatäpplekärnor, kan utelämnas

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Stekt torsk med brynt smör och potatismos