Tacopizza

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Tacopizza

Nu behöver du inte längre välja mellan tacos och pizza! Med tacopizza får du det bästa av två världar. Här är den tjocka pizzabottnen fylld med köttfärs och toppad med tortillachips och hemmagjord, färsk tomat- och chilisalsa.

Tacopizza
Tacopizza

Ingredienser

Pizzadeg

  • 900 gVetemjöl
  • 1 paketjäst
  • 5 dlVatten, ljummet
  • 1 dlOlivolja
  • 1 tskSalt
  • 2 tskSocker

Fyllning

  • 1 Lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 500 gNötfärs
  • 1 tskkorianderfrön, krossade
  • 0,5 tskfänkålsfrön, eller mer, krossade
  • 2 tskspiskummin, mald eller krossad
  • 2 tskPaprikapulver
  • 1 tskChilipulver, eller mer
  • 1 burkkrossade tomater
  • 250 gRiven ost

Extratopping

  • 50 gTortillachips
  • jalapeños, eller bananpeppar
  • 1 koppmatlagningsgrädde

Tomat- och chilisalsa

  • 300 gTomat, mogen
  • 1 grön chili
  • 1 rödlök, liten
  • 3 dropparolivolja
  • Salt
  • 1 nypasocker
  • Koriander, hackad, eller bladpersilja

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Tacopizza