Fiskbullar med räkor

Av Lise Finckenhagen

(6)

Vad tycker du?

Fiskbullar med räkor

Hemgjorda fiskbullar i krämig sås är en rätt man är stolt över när maten står på bordet. Sej, kolja eller gädda är idealiska för färsen, men använd gärna färsk fisk och se till att den är kylskåpskall när du börjar.

Hemgjorda  fiskbullar med räkor
Hemgjorda fiskbullar med räkor

Ingredienser

  • 800 gvit fiskfilé, utan skinn och ben
  • 1 mskSalt
  • 2 mskPotatismjöl
  • 0,75 tskmalen peppar
  • 2 ägg
  • 2 dlgrädde, kall
  • 2 dlmjölk, kall
  • kokt potatis

Sås

  • 3 msksmör
  • 2,5 mskVetemjöl
  • 1 mskcurrypulver
  • 2 dlavkok
  • 4 dlmjölk
  • salt och malen peppar

Till servering

  • räkor, skalade
  • broccoli, kokt eller smörångad
  • morot, kokt eller råriven

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fiskbullar med räkor