Potatiswrap med alspånsrökt tempeh, grillad zucchini och grön sås
I programserien Växtbaserat med Thess visar Therese Elgquist hur hon gör en enkel potatiswrap med fyllning av rökt tempeh, morotsstomp och en läckert grön sås.
Ingredienser
Potatistunnbröd
- 800 gfast potatis
- 2 dlhavremjöl, eller mer, beroende på hur mycket vätska potatisen innehåller
- 0,523 tskSalt
Fyllning
- 230 galspånsrökt gul ärttempeh, eller rökt tofu
- 2 Morötter, stora
- 100 ggrönkål
- 1 fänkål, liten
- 2 zucchini
- 0,5 mskolivolja
- Flingsalt
Morotsstomp
- 4 Morötter
- 2 mskolivolja
- Flingsalt
Grön sås
- 1 vitlöksklyfta
- 1 mskKapris
- 2 nävarbasilika, färsk
- 1 clcitron, ekologisk, zest och lite saft
- olivolja
- Flingsalt
Till servering
- 0,5 dlRostade hasselnötter
- yoghurt, växtbaserad
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Therese Elgquist
Mat ska både smaka gott – och göra gott för planeten. Det är fokus när kokboksförfattaren och matkreatören Therese Elgquist står i köket.
Visa 10 recept