Therese Elgquist

Av Therese Elgquist

Potatiswrap med alspånsrökt tempeh, grillad zucchini och grön sås

Av Therese Elgquist

(1)

Vad tycker du?

Potatiswrap med alspånsrökt tempeh, grillad zucchini och grön sås

I programserien Växtbaserat med Thess visar Therese Elgquist hur hon gör en enkel potatiswrap med fyllning av rökt tempeh, morotsstomp och en läckert grön sås.

Ingredienser

Potatistunnbröd

  • 800 gfast potatis
  • 2 dlhavremjöl, eller mer, beroende på hur mycket vätska potatisen innehåller
  • 0,523 tskSalt

Fyllning

  • 230 galspånsrökt gul ärttempeh, eller rökt tofu
  • 2 Morötter, stora
  • 100 ggrönkål
  • 1 fänkål, liten
  • 2 zucchini
  • 0,5 mskolivolja
  • Flingsalt

Morotsstomp

  • 4 Morötter
  • 2 mskolivolja
  • Flingsalt

Grön sås

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 mskKapris
  • 2 nävarbasilika, färsk
  • 1 clcitron, ekologisk, zest och lite saft
  • olivolja
  • Flingsalt

Till servering

  • 0,5 dlRostade hasselnötter
  • yoghurt, växtbaserad
Potatiswrap med alspånsrökt tempeh, grillad zucchini och grön sås
Potatiswrap med alspånsrökt tempeh, grillad zucchini och grön sås

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Potatiswrap med alspånsrökt tempeh, grillad zucchini och grön sås

Therese Elgquist

Mat ska både smaka gott – och göra gott för planeten. Det är fokus när kokboksförfattaren och matkreatören Therese Elgquist står i köket.

Visa 10 recept