Ramensoppa med udonnudlar
Ramensoppa med udonnudlar som är gjorda av bovete. Använd de grönsaker du har hemma i den här soppan.
Ingredienser
Ingredienser
250 g
Udonnudlar
4
Ägg
1
Purjolök, späd, eller annan lök
1
vitlöksklyfta
2
Morötter
1
chili
200 g
Tofu, fast eller silkestofu
1.5 l
Vatten
2
Buljongtärningar, grönsaks eller höns
1 msk
misopasta
50 g
Böngroddar
100 g
Svamp, odlad, t ex enoki
50 g
Solrosskott
4 msk
Lök, rostad
Gör så här
1
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj i kallt vatten. Droppa över lite olja så att de inte klibbar ihop.
2
Mjukkoka äggen 7 minuter. Skiva purjon tunt. Skala och hacka vitlöken. Skala och skär morötterna i tunna stickor. Halvera, kärna ur och finhacka chilin. Tärna tofun.
3
Koka upp vattnet. Tillsätt buljongtärningar, misopasta, vitlök och chili. Lägg i purjolök, morötter och böngroddar.
4
Fördela nudlar, tofu och svamp i 4 skålar. Skala och halvera äggen. Häll den varma buljongen i skålarna. Toppa med ägg, flowersprouts och rostad lök.
5
Tips: för en vegansk variant, välj bort ägget.