Ramensoppa med udonnudlar

Av Godare

Vad tycker du?

Ramensoppa med udonnudlar

(18)

Ramensoppa med udonnudlar som är gjorda av bovete. Använd de grönsaker du har hemma i den här soppan.

Ramensoppa med udonnudlar

Ingredienser

Ingredienser

250 g
Udonnudlar
4
Ägg
1
Purjolök, späd, eller annan lök
1
vitlöksklyfta
2
Morötter
1
chili
200 g
Tofu, fast eller silkestofu
1.5 l
Vatten
2
Buljongtärningar, grönsaks eller höns
1 msk
misopasta
50 g
Böngroddar
100 g
Svamp, odlad, t ex enoki
50 g
Solrosskott
4 msk
Lök, rostad

Gör så här

1
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj i kallt vatten. Droppa över lite olja så att de inte klibbar ihop.
2
Mjukkoka äggen 7 minuter. Skiva purjon tunt. Skala och hacka vitlöken. Skala och skär morötterna i tunna stickor. Halvera, kärna ur och finhacka chilin. Tärna tofun.
3
Koka upp vattnet. Tillsätt buljongtärningar, misopasta, vitlök och chili. Lägg i purjolök, morötter och böngroddar.
4
Fördela nudlar, tofu och svamp i 4 skålar. Skala och halvera äggen. Häll den varma buljongen i skålarna. Toppa med ägg, flowersprouts och rostad lök.
5
Tips: för en vegansk variant, välj bort ägget.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. RECEPT

    Recepten som minskar ditt klimatavtryck

  2. Nudlar med renskav och bönor

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Matsmarta onsdag
decoration divider

Matsmarta onsdag

Visa alla

Melonkulor med wasabi och sesam

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

Mumsig och mättande wrap med bönor

Ljuvlig lättlagad linssoppa