Pastawok på rester

Av Godare

(8)

Vad tycker du?

Pastawok på rester

Gårdagens rester – dagens lunch! Pasta är perfekt att spara i kylskåpet när det blir över efter en lunch eller middag och sedan bara woka tillsam­mans med olika sorters grönsaker och kryddor. Just den här blir en skön asiatisk rätt med känsla av nudlar. För den som gillar stark mat är det bara att tillsätta lite chili i receptet.

Pastawok på rester
Pastawok på rester

Ingredienser

2 vitlöksklyftor
1 knölFärsk ingefära, ca 2 cm
1 Gul lök, stora
1 morot, stora
0,5 blomkålshuvud
1 huvudisbergsallat, eller andra gröna blad
600 gfettuccine eller sojabönspasta, kokt
1 dlSoja, helst tamarisoja (glutenfri)
1 dlrostade sesamfrön

Gör så här

  1. Hetta upp en stor stekpannan med rapsolja och fräs inge­fära, vitlök och lök. Tillsätt blomkål och morot och låt fräsa någon minut ytterligare. Lägg därefter ned den kokta pastan och sojan, rör om och lägg till sist ned isbergssallaten. Låt allt bli varmt, strö över rostade sesamfrön och servera genast.

  2. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Skala och klyfta den gula löken. Skala och strimla moroten. Skölj och dela blomkålshuvudet i små fina buketter, skiva och använd även stocken. Skölj och strimla isbergssallaten grovt.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pastawok på rester