Pastawok på rester

Av Godare

Vad tycker du?

Pastawok på rester

(8)

Gårdagens rester – dagens lunch! Pasta är perfekt att spara i kylskåpet när det blir över efter en lunch eller middag och sedan bara woka tillsam­mans med olika sorters grönsaker och kryddor. Just den här blir en skön asiatisk rätt med känsla av nudlar. För den som gillar stark mat är det bara att tillsätta lite chili i receptet.

Pastawok på rester

Ingredienser

Ingredienser

2
vitlöksklyftor
1 knöl
Färsk ingefära, ca 2 cm
1
Gul lök, stora
1
morot, stora
0.5
blomkålshuvud
1 huvud
isbergsallat, eller andra gröna blad
600 g
fettuccine eller sojabönspasta, kokt
1 dl
Soja, helst tamarisoja (glutenfri)
1 dl
rostade sesamfrön

Gör så här

1
Hetta upp en stor stekpannan med rapsolja och fräs inge­fära, vitlök och lök. Tillsätt blomkål och morot och låt fräsa någon minut ytterligare. Lägg därefter ned den kokta pastan och sojan, rör om och lägg till sist ned isbergssallaten. Låt allt bli varmt, strö över rostade sesamfrön och servera genast.
2
Skala och finhacka vitlök och ingefära. Skala och klyfta den gula löken. Skala och strimla moroten. Skölj och dela blomkålshuvudet i små fina buketter, skiva och använd även stocken. Skölj och strimla isbergssallaten grovt.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Rödbetsbiffar med chèvrekräm

  2. Fettuccine med tomatsås

  3. Makaroner med krämig zucchini

  4. RECEPT

    Ekokocken om matsvinn: ”Sluta kasta mat”

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Matsmarta onsdag
decoration divider

Matsmarta onsdag

Visa alla

Melonkulor med wasabi och sesam

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

Mumsig och mättande wrap med bönor

Ljuvlig lättlagad linssoppa