Pastawok på rester
Gårdagens rester – dagens lunch! Pasta är perfekt att spara i kylskåpet när det blir över efter en lunch eller middag och sedan bara woka tillsammans med olika sorters grönsaker och kryddor. Just den här blir en skön asiatisk rätt med känsla av nudlar. För den som gillar stark mat är det bara att tillsätta lite chili i receptet.
Ingredienser
Ingredienser
2
vitlöksklyftor
1 knöl
Färsk ingefära, ca 2 cm
1
Gul lök, stora
1
morot, stora
0.5
blomkålshuvud
1 huvud
isbergsallat, eller andra gröna blad
600 g
fettuccine eller sojabönspasta, kokt
1 dl
Soja, helst tamarisoja (glutenfri)
1 dl
rostade sesamfrön
Gör så här
1
Hetta upp en stor stekpannan med rapsolja och fräs ingefära, vitlök och lök. Tillsätt blomkål och morot och låt fräsa någon minut ytterligare. Lägg därefter ned den kokta pastan och sojan, rör om och lägg till sist ned isbergssallaten. Låt allt bli varmt, strö över rostade sesamfrön och servera genast.
2
Skala och finhacka vitlök och ingefära. Skala och klyfta den gula löken. Skala och strimla moroten. Skölj och dela blomkålshuvudet i små fina buketter, skiva och använd även stocken. Skölj och strimla isbergssallaten grovt.