Mums med mango i kladdkakan
Med ett paket fryst mango och vit choklad bakar man den allra ljuvligaste kladdkakan. En klick glass eller grädde är pricken över i till mangokladdkakan.
Recept ur boken ”Lindas kakor” av Linda Andersson.
Ingredienser
Ingredienser
150 g
Smör
100 g
Vit choklad
2.5 dl
strösocker
Salt, en nypa
2 tsk
Vaniljsocker
1.75 dl
Vetemjöl
3
ägg
Garnering
225 g
fryst mango, 1 paket
Florsocker
Gör så här
1
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och ta bort den från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i smöret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2
Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 centimeter i diameter. Sprid ut mangobitarna ovanpå smeten i formen.
3
Grädda kakan mitt i ugnen i 24–26 minuter. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker. Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass.