Kokosglass med kexsmulor

Av Godare

Vad tycker du?

Kokosglass med kexsmulor

(28)

Kokosglass. I Thailand använder man kokosmjölk på samma sätt som vi använder grädde i Sverige. I det här receptet används både och vilket ger en len och fin kokossmak. Recept ur ”Super tasty thai” av Wichudaporn Chaiyasaeng.

Kokosglass

Ingredienser

Ingredienser

2 dl
palmsocker, eller strösocker
3 dl
vispgrädde
5 dl
Kokosmjölk
1
vaniljstång
2
äggulor

Topping

10
Bragokex, grovt krossade
30 g
smör

Dekoration

Ätbara blommor, kan uteslutas

Gör så här

1
Glass: Lägg palmsockret i en stor kastrull och smält det på medelvärme under omrörning. Häll i grädden och kokosmjölken. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg i både frön och stång i kastrullen. Låt allt sjuda på svag värme i cirka 5 minuter.
2
Vispa ihop äggulorna i en separat skål. Sila kokossmeten och häll den över de uppvispade äggulorna. Vispa ihop. Kyl smeten i en ho med iskallt vatten.
3
Kör sedan glassen i en glassmaskin tills den är krämig. Lägg över glassen i en bunke, ställ in den i frysen och låt glassen frysa till önskad konsistens. (Har du ingen glassmaskin kan du frysa glassmeten i en låg form som du tar ut och rör i varje timme i ca 3–4 timmar tills den har stelnat.)
4
Topping: Hetta upp smöret i en tjockbottnad kastrull och rör i de krossade kexen. Rör runt i ca 1–2 minuter. Låt svalna på en tallrik.
5
Servera glassen i skålar och toppa med kexblandningen och gärna några ätbara blommor.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Thailändsk kycklingsoppa – Tom kha-gai

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
    3. Glass
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone