Lax i ugn med rotfrukter – 4 härliga varianter
Lax i ugn kan varieras på så många olika sätt – gör i ordning flera olika och lägg i matlådan. Kostrådgivaren Ulrika Davidsson bjuder på sina härliga recept på laxfilé i ugnen ur kokboken ”Kickstarta med Ulrikas matlådor”.
Ingredienser
- 4 skivorlaxfilé, à ca 150 g
- Salt och svartpeppar
Lax med mozzarella och pesto
- 150 gMozzarella, skivad
- 4 mskPesto
- 2 mskpistaschnötter, att toppa med
Lax med chèvre och fikon
- 150 gchèvre, smulad
- 8 torkade fikon, grovhackade
- 1 mskflytande honung
- 10 valnötter, grovhackade (att toppa med)
Lax med fetaost och ajvar
- 4 mskAjvar relish
- 150 gFetaost, smulad
- 2 mskSolroskärnor, att toppa med
Lax med parmesan
- 90 gSoltorkade tomater i olja (avrunna)
- 1 dlparmesanost, grovt riven
- 2 mskPinjenötter, att toppa med
Rostade rotfrukter
- 3 sötpotatisar, små
- 3 palsternackor
- 0,5 mskOlivolja
- 1 tskflytande honung
- Salt och svartpeppar
- ÖRTAGÅRDSKRYDDA