Så kokar du perfekta ägg

Av Godare (Aftonbladet)

Vad tycker du?

Så kokar du perfekta ägg

(242)

Inte för hårt, inte för löst – när är ägget perfekt egentligen? Att koka ägg kan vara knepigare än många tror.

Med den här ultimata guiden slipper du rinniga vitor och gröna militärägg en gång för alla.

Ingredienser

Ingredienser

Ägg
Koktider för ägg.

Gör så här

1
Koka vatten.
2
Kolla äggkartongen - äggets storlek är avgörande för hur länge det ska koka. Storleken är märkt på förpackningen som S, M eller L.
3
Lägg försiktigt ner ägget i sjudande vatten. Kokar vattnet för mycket är det större risk att ägget spricker.
4
Ha timern redo och ta tid direkt.
5
När ägget kokat klart är det viktigt att spola det i kallt vatten i cirka en minut så att kokningen avstannar. Nu är ägget klart och redo att avnjutas!

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Krämig äggröra med extra smak

  2. Nya frukosttrenden – fluffiga äggmoln

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Frukost
decoration divider

Frukost

Visa alla

Så fixar du en lyxig helgfrukost

Tomatomelett med basilika

Minipajer med ägg och bacon

Croque madame