Masoor dal – indisk linssoppa
Smaka på en mustig och god röd linssoppa. ”Jag blev superglad när jag upptäckte denna lättlagade och smakrika linssoppa – för den blev snabbt en ny favorit där hemma”, skriver Zeina Mourtada i sin kokbok ”Zeinas green kitchen”.
Ingredienser
- 1 Gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 grön chili
- 2 tomater
- ghee, eller olja, till stekning (se nedan)
- 2 tskhela spiskumminfrön
- 2 tskGaram masala, se nedan
- 1 tskmalen gurkmeja
- 1 tskmalen asafoetida, se nedan, kan uteslutas
- 1 tskchili, torkad och malen, eller paprikapulver
- 1 mskfärsk ingefära, riven
- 3 dlröda linser, torkade
- 8 dlhett vatten
- 1,5 tskSalt
- 0,5 dlfärsk koriander, finhackad
- citron, i klyftor (att pressa över)
- Chiliflakes, att strö över
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada driver den prisbelönta bloggen Zeinas Kitchen – en av Sveriges största matbloggar. Hon är välkänd i tv-rutan och har skrivit flera populära kokböcker. Här delar Zeina med sig av lättlagade och smakrika recept från hela världen både för vardagar och högtider.
Visa 11 recept