Pajdeg – så blir den helt perfekt

Av Godare

Vad tycker du?

Pajdeg – så blir den helt perfekt

(126)

Pajdeg – här är recept på en vanlig pajdeg som funkar varje gång. Knåda inte för länge då kan degen bli lite seg. Vill du ha en sötare deg till frukt eller bär kan du tillsätta 2 matskedar socker.

Pajdeg, så får du perfekt deg.

Ingredienser

Ingredienser

3.5 dl
Vetemjöl
150 g
Smör
0.5 tsk
Salt
2 msk
Vatten, kallt

Gör så här

1
Häll mjöl och salt i en bunke.
2
Skär smöret i kuber och nyp ihop det med mjölet för hand eller i matberedare.
3
Tillsätt vattnet, lite i taget, och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
4
Klä en pajform med degen och nagga botten med en gaffel så det inte blir bubblor när du gräddar den.
5
Titta efter i receptet om pajbotten ska förgräddas eller inte.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Äppelpaj med flingsalt – god smuldeg

  2. Banoffee paj – recept på god bananpaj

  3. Blåbärspaj med vaniljsås

  4. Mazarinkaka – glaserad saftig sockerkaka

  5. Drömgoda chokladrutor med hallon

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!