Fläsklägg med rotmos – så lagar du husman

Av Godare

Vad tycker du?

Fläsklägg med rotmos – så lagar du husman

(16)

Fläsklägg med rotmos är klassisk husmanskost som passar när du har lite tid på dig. Använd buljongen från köttet för att få ett extra smakrikt rotmos. Servera gärna med senap.

Ingredienser

Ingredienser

1 kg
rimmad fläsklägg
1
Gul lök, liten
1
lagerblad
5
kryddpepparkorn
1 huvud
Kålrot, liten
3
morötter
4
potatis
3 msk
buljong, från läggkoket
kryddpeppar, efter smak

Gör så här

1
Skölj köttet, lägg det i en kastrull med kallt vatten så det täcker och koka upp. Skumma.
2
Skala och dela löken och lägg den och kryddorna i kastrullen. Sjud under lock på låg värme i ca 1,5 timme.
3
Skala rotsakerna till rotmoset. Skiva och skär dem i grova bitar. Koka bitarna i 20 minuter och slå därefter bort det mesta av vattnet.
4
Passera rotsakerna genom en potatispress eller mixa snabbt. Rör ner lite av buljongen från läggkoket.
5
Krydda med nykrossad kryddpeppar och salt om så behövs. Klart!

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Kåldolmar – recept på den klassiska rätten

  2. Potatismos – så blir det perfekt fluffigt

  3. Fläskpannkaka – lättlagad klassiker

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
decoration divider

Kött

Visa alla

Fläskfilé med äpple och rosmarin

Kryddrökt fläskfilé

Fläskfilé i sötsur sås

Renskavsburgare med skogssvamp