Babas – bärfyllda kransar

Av Nina Kindbro

Vad tycker du?

Babas – bärfyllda kransar

(4)

Babas – vin- eller romindränkta kransar fyllda med frukt och bär. Recept ur Birgitta Rasmussons nya bakbok ”Birgittas bästa recept vi minns” (Lind & Co).

Babas – romindränkt krans.

Ingredienser

Ingredienser

0.5 dl
mjölk
15 g
Jäst
3
ägg
1 msk
Socker
1 krm
Salt
4 dl
mjöl
100 g
smör, mjukt

Gör så här

1
Ljumma mjölken till 37°C. Lös upp jästen i den. Tillsätt äggen, ett i taget, samt socker, salt och mjöl. Rör degen så att allt blandas väl. Arbeta till sist in smöret. Ställ degen att jäsa ca 45 min. Skeda upp degen i väl smorda och bröade små kransformar. De ska fyllas till hälften.
2
Låt jäsa 15 min. Grädda i 225 °C ca 10–15 min.
3
Skeda sockerlag smaksatt med rom eller kirsch över bakverken medan de är varma. När lagen sugits upp, stjälps de upp.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Kakdrottningen Birgitta Rasmusson aktuell med ny bakbok

  2. Fransk chokladtårta

  3. Catalaner med hallonsylt och glasyr

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!