Babas – bärfyllda kransar

Av Nina Kindbro

(4)

Vad tycker du?

Babas – bärfyllda kransar

Babas – vin- eller romindränkta kransar fyllda med frukt och bär. Recept ur Birgitta Rasmussons nya bakbok ”Birgittas bästa recept vi minns” (Lind & Co).

Babas – romindränkt krans.
Babas – romindränkt krans.

Ingredienser

0,5 dlmjölk
15 gJäst
3 ägg
1 mskSocker
1 krmSalt
4 dlmjöl
100 gsmör, mjukt

Gör så här

1
Ljumma mjölken till 37°C. Lös upp jästen i den. Tillsätt äggen, ett i taget, samt socker, salt och mjöl. Rör degen så att allt blandas väl. Arbeta till sist in smöret. Ställ degen att jäsa ca 45 min. Skeda upp degen i väl smorda och bröade små kransformar. De ska fyllas till hälften.
2
Låt jäsa 15 min. Grädda i 225 °C ca 10–15 min.
3
Skeda sockerlag smaksatt med rom eller kirsch över bakverken medan de är varma. När lagen sugits upp, stjälps de upp.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Babas – bärfyllda kransar

Ämnen