Crêpes med chokladfyllning

Av Godare

Vad tycker du?

Crêpes med chokladfyllning

(18)

Crêpes med chokladfyllning – vem kan motstå choklad och hasselnötter i ljuvlig kombination till de här frasiga crêpsen. Lägg till skivad banan eller annan frukt om du vill.

Crêpes med chokladfyllning.

Ingredienser

Ingredienser

200 g
Mörk choklad
1
Äggula
2 dl
vispgrädde
0.5 krm
vaniljpulver

Smet

1.5 dl
Vetemjöl
3 dl
standardmjölk
3
ägg
2 krm
Salt
2 msk
smör

Till servering

hasselnötter, rostade
Florsocker

Gör så här

1
Chokladkräm: Smält choklad i vattenbad ta upp skålen ur vattnet och rör i äggula. Vispa grädden lätt med vaniljpulver. När chokladsmeten svalnat men inte stelnat häller du ned den i grädden och blandar ordentligt.
2
Vispa mjölet och mjölken till en klumpfri smet. Vispa ner ett ägg i taget och tillsätt saltet.
3
Smält smöret och blanda i det i smeten. Låt smeten stå och svälla en timme om du har tid.
4
Hetta upp stekpanna, lägg i en klick smör till första laggen. Beräkna ungefär 0,5 deciliter smet per crêpe. Vicka på pannan så att smeten flyter ut och täcker hela botten. Vänd med stekspade när smeten har ”stannat” på ytan.
5
Fortsätt grädda crêpes tills smeten är slut. Stapla dem ovanpå varandra, lägg på ett kastrullock så håller de sig varma.
6
Bred ut chokladkrämen på varje crêpe och vik ihop dem två gånger. Servera direkt med rostade, hackade hasselnötter. Pudra över lite florsocker om du vill att de ska se extra snyggt ut.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Nutellabollar med krämig gömma

  2. Choklad- och blåbärstrifle

  3. Äppelkladdkaka med vit choklad

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone