Ramslökspesto - gjord på Västerbottenost

Av Godare

(5)

Vad tycker du?

Ramslökspesto - gjord på Västerbottenost

”Ramslök är underbart god med sin smak av lök och vitlök. Jag plockar den tidigt på våren och gör en mycket enkel och jättegod pesto. Den passar fint till nykokt, färsk pasta, men jag är också mycket förtjust i den som topping ovanpå ugnsbakad fisk eller kyckling, eller i en god potatissallad”.

Pesto på ramslök - perfekt till färsk pasta eller som topping.
Pesto på ramslök - perfekt till färsk pasta eller som topping.

Ingredienser

3 dlramslök, färsk
50 gvalnötskärnor
75 gvästerbottenost
1,5 dlKallpressad rapsolja
Salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Rensa och skölj ramslöken. Mortla ramslöken och tillsätt valnötskärnorna. Riv osten på rivjärnets fina sida (alternativt kan du mixa samman ramslök, valnötter och ost i en matberedare eller med mixerstav).
  2. Strila ner oljan till önskad konstistens. Krydda med salt och peppar.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ramslökspesto - gjord på Västerbottenost

Ämnen