Ramslökspesto - gjord på Västerbottenost
”Ramslök är underbart god med sin smak av lök och vitlök. Jag plockar den tidigt på våren och gör en mycket enkel och jättegod pesto. Den passar fint till nykokt, färsk pasta, men jag är också mycket förtjust i den som topping ovanpå ugnsbakad fisk eller kyckling, eller i en god potatissallad”.
Ingredienser
Ingredienser
3 dl
ramslök, färsk
50 g
valnötskärnor
75 g
västerbottenost
1.5 dl
Kallpressad rapsolja
Salt och svartpeppar
Gör så här
1
Rensa och skölj ramslöken. Mortla ramslöken och tillsätt valnötskärnorna. Riv osten på rivjärnets fina sida (alternativt kan du mixa samman ramslök, valnötter och ost i en matberedare eller med mixerstav).
2
Strila ner oljan till önskad konstistens. Krydda med salt och peppar.