Friterade potatisbollar med indisk kryddning
De här frasiga potatisbollarna kallas ”potato aloo tikki” och har härligt kryddiga smaker från Indien. Ät dem som tillbehör eller doppa dem i vitlökssås som snacks.
Ingredienser
Ingredienser
3
kokta potatisar, stora
0.5
chili, finhackad
1 tsk
ingefära, riven
2 krm
Gurkmeja
1 krm
Chilipulver
0.5 tsk
Kummin, mald
0.5 tsk
mangopulver, kan uteslutas
0.5 tsk
Garam masala
0.5 tsk
Salt
2 msk
mynta, finhackad
2 msk
koriander, finhackad
2 msk
maizena
Olja, till fritering
Dipsås
2 dl
Matlagningsyoghurt
2 msk
Mango chutney
Gör så här
1
Värm frityroljan till 180 grader.
2
Mosa de kokta potatisarna i en skål. Hacka chili, riv ingefära och blanda ner i potatismoset. Tillsätt kryddor, salt och maizena. Finhacka mynta och koriander, blanda allt väl.
3
Forma små puckar och fritera några i taget tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på ett hushållspapper.
4
Blanda till dipsåsen och servera direkt.