Friterade potatisbollar med indisk kryddning

Av Godare

Vad tycker du?

Friterade potatisbollar med indisk kryddning

(5)

De här frasiga potatisbollarna kallas ”potato aloo tikki” och har härligt kryddiga smaker från Indien. Ät dem som tillbehör eller doppa dem i vitlökssås som snacks.

Potato Aloo Tikki

Ingredienser

Ingredienser

3
kokta potatisar, stora
0.5
chili, finhackad
1 tsk
ingefära, riven
2 krm
Gurkmeja
1 krm
Chilipulver
0.5 tsk
Kummin, mald
0.5 tsk
mangopulver, kan uteslutas
0.5 tsk
Garam masala
0.5 tsk
Salt
2 msk
mynta, finhackad
2 msk
koriander, finhackad
2 msk
maizena
Olja, till fritering

Dipsås

2 dl
Matlagningsyoghurt
2 msk
Mango chutney

Gör så här

1
Värm frityroljan till 180 grader.
2
Mosa de kokta potatisarna i en skål. Hacka chili, riv ingefära och blanda ner i potatismoset. Tillsätt kryddor, salt och maizena. Finhacka mynta och koriander, blanda allt väl.
3
Forma små puckar och fritera några i taget tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på ett hushållspapper.
4
Blanda till dipsåsen och servera direkt.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Potatisbullar med goda tillbehör

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Veganska recept
    3. Indisk mat
decoration divider

Veganska recept

Visa alla

Röd linscurry med kokos

Exotisk passionsglass

Spännande nyheter på veganhyllan

Majs i kokosmjölk från Tanzania