Friterade potatisbollar med indisk kryddning

Av Godare

(5)

Vad tycker du?

Friterade potatisbollar med indisk kryddning

De här frasiga potatisbollarna kallas ”potato aloo tikki” och har härligt kryddiga smaker från Indien. Ät dem som tillbehör eller doppa dem i vitlökssås som snacks.

Potato Aloo Tikki
Potato Aloo Tikki

Ingredienser

  • 3 kokta potatisar, stora
  • 0,5 chili, finhackad
  • 1 tskingefära, riven
  • 2 krmGurkmeja
  • 1 krmChilipulver
  • 0,5 tskKummin, mald
  • 0,5 tskmangopulver, kan uteslutas
  • 0,5 tskGaram masala
  • 0,5 tskSalt
  • 2 mskmynta, finhackad
  • 2 mskkoriander, finhackad
  • 2 mskmaizena
  • Olja, till fritering

Dipsås

  • 2 dlMatlagningsyoghurt
  • 2 mskMango chutney

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Friterade potatisbollar med indisk kryddning