Avokado med räkor och löjrom
Avokado med räkor och löjrom är en förrätt som du lätt fixar i förväg innan gästerna kommer. Fyll gärna avokadohalvorna generöst med gräddfilsröran och toppa med räkorna och resten av löjrommen.
Ingredienser
Ingredienser
100 g
skalade räkor
100 g
Löjrom
4 msk
hackad gräslök
4 msk
Hackad dill
2 dl
gräddfil
2
Avokado, rätt stora
0.5
citron
Gör så här
1
Tina löjrommen om den är fryst. (Helst snällt och sakta i kylen men har du brådis så ställ burken i en bunke kallt vatten och sila sedan rommen så blir den inte så rinnig).
2
Skala räkorna.
3
Hacka gräslöken och dillen.
4
Vänd ner hacket i gräddfilen tillsammans med hälften av löjrommen.
5
Dela avokadorna, pilla ur kärnan och pressa över lite citron. (Både bra för smaken och för att avokadon inte ska tappa färgen).
6
Fyll avokadohalvorna generöst med gräddfilsröran och toppa med räkorna och resten av löjrommen.