Avokado med räkor och löjrom

Av Godare

Vad tycker du?

Avokado med räkor och löjrom

(11)

Avokado med räkor och löjrom är en förrätt som du lätt fixar i förväg innan gästerna kommer. Fyll gärna avokadohalvorna generöst med gräddfilsröran och toppa med räkorna och resten av löjrommen.

Avokado med räkor och löjrom

Ingredienser

Ingredienser

100 g
skalade räkor
100 g
Löjrom
4 msk
hackad gräslök
4 msk
Hackad dill
2 dl
gräddfil
2
Avokado, rätt stora
0.5
citron

Gör så här

1
Tina löjrommen om den är fryst. (Helst snällt och sakta i kylen men har du brådis så ställ burken i en bunke kallt vatten och sila sedan rommen så blir den inte så rinnig).
2
Skala räkorna.
3
Hacka gräslöken och dillen.
4
Vänd ner hacket i gräddfilen tillsammans med hälften av löjrommen.
5
Dela avokadorna, pilla ur kärnan och pressa över lite citron. (Både bra för smaken och för att avokadon inte ska tappa färgen).
6
Fyll avokadohalvorna generöst med gräddfilsröran och toppa med räkorna och resten av löjrommen.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. RECEPT

    Trerättersmeny för vänskapen

  2. Enkel nyårslyx: Löjromstoast

  3. Melonsallad med mynta och fårost

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tillbehör
    3. Förrätter
decoration divider

Tillbehör

Visa alla

Jordgubbssallad med kallskuret

Ugnsbakade sötpotatisklyftor

Blomkålscouscous

Jordgubbssalsa med mango