Sallad med mozzarella och persikor
Med söta och läskande persikor tillsammans med salt och god lufttorkad skinka, varvat med färsk mozzarella, får du en oemotståndligt somrig sallad.
Ingredienser
- 2 Persikor, mogna
- 8 skivorlufttorkad skinka, stora och tunna
- 2 mozzarella, gärna på buffelmjölk (ca 125 g styck)
- 2 nävarsallad
- 1 Nävebasilika, färsk
- Olivolja
- balsamvinäger
- citron, färskpressad
- Flingsalt
- malen peppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.