Sallad med mozzarella och persikor

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Sallad med mozzarella och persikor

Med söta och läskande persikor tillsammans med salt och god lufttorkad skinka, varvat med färsk mozzarella, får du en oemotståndligt somrig sallad.

Sallad med mozzarella och persikor
Sallad med mozzarella och persikor

Ingredienser

  • 2 Persikor, mogna
  • 8 skivorlufttorkad skinka, stora och tunna
  • 2 mozzarella, gärna på buffelmjölk (ca 125 g styck)
  • 2 nävarsallad
  • 1 Nävebasilika, färsk
  • Olivolja
  • balsamvinäger
  • citron, färskpressad
  • Flingsalt
  • malen peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sallad med mozzarella och persikor

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Ämnen