Kycklingsallad med mango

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Kycklingsallad med mango

Det här är den perfekta lunchsalladen om du har kycklingrester från middagen. Smakerna av fräsch mango, avokado, rödlök och chili gifter sig perfekt med den syrliga limen. Snabbt, enkelt och framför allt riktigt gott!

Kycklingsallad med mango

Ingredienser

1 kycklingbröst, grillat eller stekt
0,5 avokado
0,5 mango
2 mskrödlök, hackad
0,5 röd chili, rensad och finhackad
1 Lime
4 mskOlivolja
1 nypasalt
malen peppar, efter smak
sallad

Gör så här

1
Dela avokadon i tärningar och pressa över lite limejuice för att undvika missfärgning. Pressa ner resten av limen i burken, tillsätt olja och smaka av med en rejäl nypa salt och lite mald peppar.
2
Fyll på med skivat kycklingbröst, tärnad mango, avokado, rödlök och chili. Toppa med lite mer sallad och skruva på locket.
3
Servera när du är hungrig.
4
Tips: Häll dressingen i botten av burken. Lägg salladsbladen ovanpå. Då är inte salladen kladdig redan innan lunch och du är bara några skakningar ifrån en "nydressad" sallad när du vill ha den.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Caesarsallad med halloumi, parmesan och krutonger

  2. (1)

    Syrlig zucchinisallad med fetaost och rostade pinjenötter

  3. (1)

    Grillad kyckling med feta, ingefära och honung

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kyckling
    3. Sallad
    4. Lunch

Kyckling

Visa alla
(1)

Kokosmarinerade kycklingspett

(1)

Macka med currykyckling

(1)

Kyckling i krämig dragonsås

(1)

Marockansk kycklinggryta