Kyckling teriyaki

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Kyckling teriyaki

Kyckling teriyaki är en japaninspispired rätt där den sötstarka såsen tar fram de allra godaste smakerna av kycklingen. Servera med ris eller nudlar och garnera med sesamfrön och koriander.

Kyckling teriyaki

Ingredienser

6 kycklinglår
1 gurka
4 Salladslökar
sesamfrön
färsk koriander
nudlar, eller kokt ris

Sås

2 dlsojasås
1 dlfarinsocker
1 dlVinäger 7 %
1 mskingefära, finriven
2 vitlöksklyftor
0,5 röd chili
1 tsksesamolja
malen peppar

Gör så här

1
Blanda alla ingredienser till såsen i en liten kastrull. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Kör såsen med stavmixer och sila den genom en fin sil om du vill ha en helt blank och fin sås.
2
Ta bort benet i lårbitarna och krydda kycklingen lätt med salt och peppar.
3
Hetta upp en stor stekpanna och tillsätt några droppar olja (det kommer lite fett från huden). Lägg i kycklingen med skinnsidan nedåt. Stek kycklingen på skinnsidan på medelhög värme tills skinnet blivit knaprigt. Vänd och fortsätt att tillaga på andra sidan. Kycklingen är klar när köttet är genomstekt, det tar ca. 20 minuter totalt.
4
Skär gurkan i tunna skivor eller långa band och finhacka eller strimla salladslöken.
5
Lägg ris eller nudlar i djupa tallrikar/skålar. Strö över salladslök, gurka och kycklinglår skurna i skivor. Toppa med rejält med sås och garnera med sesamfrön och koriander.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (60)

    Krispig kyckling teriyaki med ris

  2. Allt du behöver veta om det asiatiska köket

  3. (1)

    Kimchiris med stekt ägg

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kyckling
    3. Asiatisk mat

Kyckling

Visa alla
(0)

Krämig soppa med friterad kyckling

(0)

Helstekt kalkonfilé

(1)

Kokosmarinera­de kycklingspett

(1)

Macka med currykyckling