Rostbiff med hemlagad remoulad

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Rostbiff med hemlagad remoulad

Att laga rostbiff är mycket lättare än du tror. Hemlagad rostbiff är perfekt på smörgåsbordet och du kommer garanterat att få beröm för dina insatser. En god remoulad kröner mästerverket. Hemlagad remoulad rör du ihop lätt som en plätt – kolla bara receptet nedan.

Rostbiff med hemlagad remoulad
Rostbiff med hemlagad remoulad

Ingredienser

1 kgInnanlår
Peppar, grovmalen (en blandning av svart, vit och rosé)
Salt
Olja, till stekning
1 dlfärska örter, hackade, som persilja, gräslök och basilika
Salt
Peppar

Hemlagad remoulad

3 dlMajonnäs
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 tskDijonsenap
1 tskWorcestershiresås
4 mskkapris, hackad
5 mskInlagd gurka

Gör så här

  1. Bind upp köttet med snöre för en jämnare form på rostbiffen (ej nödvändigt om du inte vill). Gnid in köttet väl med salt och peppar.
  2. Bryn köttet väl på alla sidor i en het stekpanna med lite olja. Lägg köttet i en ugnsfast form. Stick in en stektermometer och fortsätt steka rostbiffen i ugnen på 80-120 grader tills innertemperaturen är 54-55 grader (ja den ska vara blodig, gå upp till 58 grader om du vill ha rosa kött). Stektiden beror på stektemperaturen, men beräkna god tid oavsett.
  3. Låt rostbiffen svalna helt innan du skär den i så tunna skivor som möjligt.
  4. Hemlagad remoulad: Rör ihop alla ingredienser. Smaka av med salt och malen peppar.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Rostbiff med hemlagad remoulad