Världens bästa hallontårta
Världens bästa hallontårta – med hallonkräm och färska bär på toppen blir det omöjligt att inte gilla den här smaskiga skapelsen.
Du kan snabbt och enkelt göra rårörda hallon genom att mosa färska hallon tillsammans med socker. Hur mycket socker beror på bärens sötma och din egen smak.
En portion i receptet blir en tårta med cirka tio bitar.
Ingredienser
Botten
- 125 gsmör, rumsvarmt
- 125 gSocker
- 4 äggulor, stora
- 125 gVetemjöl
- 1,5 tskBakpulver
- 0,5 vaniljstång
- 0,5 dlmjölk
Maräng
- 4 äggvitor, stora
- 180 gSocker
- 1 dlpistagenötter, mandel eller hasselnötter (hackade)
Fyllning
- 5 dlvispgrädde
- 2 dlHallon, rårörda
- 2 förpackningarhallon, färska