Kryddsmör med vitlök, persilja och citron
Ett kryddsmör passar bra till allt nygrillat och kan ligga färdigt i kylen i flera dagar – eller frys in det till ett senare tillfälle.
– När jag har glömt att ta fram smöret i tid river jag det grovt på ett rivjärn eller hyvlar det med osthyvel innan jag blandar det med kryddorna, tipsar kocken Tareq Taylor.
Recept ur kokboken ”Grillat”.
Ingredienser
- 100 gsmör, rumsvarmt
- 0,5 citron, fint rivet skal och pressad saft
- 2 mskBladpersilja, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, stora, rivna
- 0,5 tskSalt
- svartpeppar, nymalen
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Tareq Taylor
Tareq Taylor är en välkänd kock och kokboksförfattare. Han har vunnit ”Kockarnas kamp”, varit julvärd i SVT och synts i tv-program som ”Trädgårdstider” och ”Över Atlanten”. På Godare får vi följa med på en kulinarisk resa i ”Tareq Taylor's Nordic Cookery”. Här lagas det mat från hela Norden, med spännande människor och matupplevelser i världsklass.
Visa 39 recept