Krispig grillad kyckling
Fyll urbenade kycklingklubbor med en läcker blandning av feta och oliver. Olivolja och smör ger extra krispighet till skinnet.
– Efter en kvart på grillen öser jag dem för att ge klubborna extra smak, säger grillproffset Per Ehrlund.
Servera med smakrika, grillade elotes, majskolvar, med riven ost och majonnäs.
Ingredienser
- 4 kycklingklubbor, stora
- 100 gsmör, tunt skivat
- 4 vitlöksklyftor, fint skivade
- 2 dutch chili, röda, fint skivade (spansk peppar)
- 1 tskSvartpeppar, nymalen
- 1 tskChiliflakes
- 2 mskfärsk salvia, hackad
- 2 mskolivolja
- Salt
- 1 citron, delad
Fyllning till urbenade kycklinglåret
- 150 gFetaost, smulad
- 1 dlKalamataoliver, hackade
Ösmarinad
- 100 gsmör, smält
- 2 mskolivolja
- 1 citron, saften
- 0,3 krukapersilja, hackad
- 1 mskströsocker
Till garnering
- 3 chilifrukter , i olika färger
- 1 jalapeño
- 0,7 krukapersilja, hackad
- 2 Citroner, ekologiska, fint skivade