Krispig grillad kyckling

Av Godare

(39)

Vad tycker du?

Krispig grillad kyckling

Fyll urbenade kycklingklubbor med en läcker blandning av feta och oliver. Olivolja och smör ger extra krispighet till skinnet.

– Efter en kvart på grillen öser jag dem för att ge klubborna extra smak, säger grillproffset Per Ehrlund.

Servera med smakrika, grillade elotes, majskolvar, med riven ost och majonnäs.

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor, stora
  • 100 gsmör, tunt skivat
  • 4 vitlöksklyftor, fint skivade
  • 2 dutch chili, röda, fint skivade (spansk peppar)
  • 1 tskSvartpeppar, nymalen
  • 1 tskChiliflakes
  • 2 mskfärsk salvia, hackad
  • 2 mskolivolja
  • Salt
  • 1 citron, delad

Fyllning till urbenade kycklinglåret

  • 150 gFetaost, smulad
  • 1 dlKalamataoliver, hackade

Ösmarinad

  • 100 gsmör, smält
  • 2 mskolivolja
  • 1 citron, saften
  • 0,3 krukapersilja, hackad
  • 1 mskströsocker

Till garnering

  • 3 chilifrukter , i olika färger
  • 1 jalapeño
  • 0,7 krukapersilja, hackad
  • 2 Citroner, ekologiska, fint skivade
Krispig grillad kyckling
Krispig grillad kyckling

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Krispig grillad kyckling