Kringlor med socker och kanel
Gör gärna tjocka ränder av florsockerglasyr på den fortfarande lite varma kringlan, så att glasyren nästan smälter lite till kurvor och läckra gropar. Blötlägg gärna russinen först, så att de blir extra saftiga.
Receptet räcker till en stor kringla eller så gör du flera små med kortare gräddningstid.
Ingredienser
Deg
- 5 dlmjölk, rumstempererad
- 50 gjäst
- 1 ägg, stort eller dubbelt så många små
- 1 kgVetemjöl
- 180 gSocker
- 2 tskKardemumma, malen
- 1 tskVaniljsocker
- 0,5 tskSalt
- 160 gsmör, rumstempererat
- ägg, uppvispat till pensling
Fyllning
- 150 gsmör, mjukt
- 200 gSocker
- 3 mskKanel
- 150 gRussin, (kan utelämnas)
Glasyr
- 3 dlFlorsocker
- vatten