Kringlor med socker och kanel

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Kringlor med socker och kanel

Gör gärna tjocka ränder av florsockerglasyr på den fortfarande lite varma kringlan, så att glasyren nästan smälter lite till kurvor och läckra gropar. Blötlägg gärna russinen först, så att de blir extra saftiga.

Receptet räcker till en stor kringla eller så gör du flera små med kortare gräddningstid.

Kringlor med socker och kanel.
Kringlor med socker och kanel.

Ingredienser

Deg

  • 5 dlmjölk, rumstempererad
  • 50 gjäst
  • 1 ägg, stort eller dubbelt så många små
  • 1 kgVetemjöl
  • 180 gSocker
  • 2 tskKardemumma, malen
  • 1 tskVaniljsocker
  • 0,5 tskSalt
  • 160 gsmör, rumstempererat
  • ägg, uppvispat till pensling

Fyllning

  • 150 gsmör, mjukt
  • 200 gSocker
  • 3 mskKanel
  • 150 gRussin, (kan utelämnas)

Glasyr

  • 3 dlFlorsocker
  • vatten

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kringlor med socker och kanel