Sesamtofu med ris
Annie Månsson förstår varför folk inte gillar tofu. Det är ju tyvärr en råvara som felbehandlas alltför ofta i Sverige. I det här receptet vänder hon ner friterade tofubitar i en sötsalt, seg och glansig sesamsås och serverar med ris.
– Det här receptet har omvänt mer än en tofuhatare!, säger hon.
Recept ur boken ”Vegokäk” av Annie Månsson.
Ingredienser
- 3 dlris, gärna sushiris
- 400 gtofu
- 1,5 dlmajsstärkelse
- 1 dlneutral olja
- 2 dledamamebönor, frysta, oskalade
- 3 msksesamolja
- 2 mskJapansk soja
- 3 mskHonung, eller sirap
- 1 mskrisvinäger, eller vitvinsvinäger
- 1 mskketchup
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tskmajsstärkelse
- 3 mskvatten
- Flingsalt
- 2 mskrostade sesamfrön