Sesamtofu med ris

Av Godare

(14)

Vad tycker du?

Sesamtofu med ris

Annie Månsson förstår varför folk inte gillar tofu. Det är ju tyvärr en råvara som felbehandlas alltför ofta i Sverige. I det här receptet vänder hon ner friterade tofubitar i en sötsalt, seg och glansig sesamsås och serverar med ris.

– Det här receptet har omvänt mer än en tofuhatare!, säger hon.

Recept ur boken ”Vegokäk” av Annie Månsson.

Sesamtofu med ris
Sesamtofu med ris

Ingredienser

  • 3 dlris, gärna sushiris
  • 400 gtofu
  • 1,5 dlmajsstärkelse
  • 1 dlneutral olja
  • 2 dledamamebönor, frysta, oskalade
  • 3 msksesamolja
  • 2 mskJapansk soja
  • 3 mskHonung, eller sirap
  • 1 mskrisvinäger, eller vitvinsvinäger
  • 1 mskketchup
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tskmajsstärkelse
  • 3 mskvatten
  • Flingsalt
  • 2 mskrostade sesamfrön

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sesamtofu med ris