Belugabouillabaisse
Den här soppan är ett av Annie Månssons mest populära recept och den har hängt med i någon form ända sedan barndomen.
– Tillsammans med saffran, vitt vin, tomat och fänkål känns det som en lyxig middag som jag gärna äter mitt i veckan eller bjuder ett stort gäng på.
Recept ur boken ”Vegokäk” av Annie Månsson.
Ingredienser
- 1 dlbelugalinser
- 1 Gul lök
- 0,5 fänkål
- 2 vitlöksklyftor
- 3 mskTomatpuré
- 1 tskchiliflakes
- 2 dlVitt vin
- 1 burkhela konserverade
- 8 dlvatten
- 3 tärninggrönsaksbuljong
- 2 tsktorkad timjan
- 0,5 gsaffran
- 1 dlvalfri grädde
- Salt
Tillbehör
- 2 gVitlöksbaguetter Fryst
- 1 dlmajonnäs
- 1 vitlöksklyfta