Grekiska köttbullar med tre goda tillbehör

Av Lise Finckenhagen

(7)

Vad tycker du?

Grekiska köttbullar med tre goda tillbehör

Dessa kryddiga köttbullar serveras med en trio av underbara smakkombinationer! En fräsch granatäppelsallad, en syrlig och smakrik apelsinsallad med krispig kapris och en spicy harissamajonnäs.

Grekiska köttbullar med granatäppelsallad, apelsinsallad med krispig kapris och harissamajonnäs.
Grekiska köttbullar med granatäppelsallad, apelsinsallad med krispig kapris och harissamajonnäs.

Ingredienser

600 glammfärs, eller nötfärs
1 tskSalt
1 ägg
2 vitlöksklyftor, finhackade eller rivna
1 mskspiskummin, malen eller krossad
1 tskmalen koriander
0,75 tskKanel
0,5 tskmalen peppar
0,5 tskchilipulver
1 dlfärska örter, hackade, som persilja, koriander och mynta
2 mskolivolja

Harissamajonnäs

2 dlMajonnäs
2,5 tskHarissa
citronsaft

Granatäppelsallad

1 Granatäpple
0,5 rödlök, finhackad
4 mskfärsk persilja, hackad
3 mskolivolja, god
Flingsalt
1 näveruccola, kan utelämnas

Fänkåls- och apelsinsallad med krispig kapris

1 fänkål, liten
2 blodapelsiner
citronsaft
Olivolja
Flingsalt
2,5 mskkapris
Olja, neutral

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grekiska köttbullar med tre goda tillbehör