Smakrik kycklinggryta med tomater
Bjud på en smakrik kycklinggryta med söta körsbärstomater, fänkål och vitlök. En lika vacker som god middag! Tips: En hel kyckling kan bytas ut mot 4-6 stora kycklinglår. Ta vara på den gröna "dillen" på fänkålen och använd den till garnering.
Ingredienser
- 1 Hel kyckling, ca. 1,5 kg
- 2 vitlöksklyftor
- 1 mskingefära, färsk, riven
- 1 röd chili, rensad från frön
- 2 rödlökar
- 2 röd paprika
- 1 fänkål, liten
- 4 tomater, konserverade
- 200 gkörsbärstomater, gärna på kvist
- Olja, till stekning
- 1 rosmarinkvist, färsk
- salt och malen peppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.