Poke bowl med lax och sushiris
Poke bowl har blivit mångas street food-favorit de senaste åren. Som de flesta sallader kan den varieras i det oändliga. Här har vi valt färsk lax med avokado, rödlök, chilisås, sesam, ingefära och koriander. Chilimajonnäsen på toppen gör du enkelt själv genom att blanda majonnäs med stark chilisås.
Ingredienser
- 400 glax
- 1 rödlökar, liten
- 1 avokado
- 1 Lime
- 2 msksrirachasås, eller annan stark chilisås
- 3 msksojasås
- 3 msksyltad ingefära, strimlad sushiingefära
- 2 msksesamfrön
- 1,5 tsksesamolja, kan utelämnas
- 1 dlkoriander, hackade
ris
- 400 gsushiris
- 1 dlrisvinäger, japanskt, rundkornigt
- 5 msksocker
- 2 tskSalt
Extra topping
- edamamebönor
- rostad lök
- chilimajonnäs