Hallongräddbollar på marsipanbotten

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Hallongräddbollar på marsipanbotten

Hallongräddbollar på marsipanbotten är en riktig hit. Strör du dessutom på lite lakritspulver så är lyckan total. En portion i receptet blir cirka 20 skumbollar.

Skumbollar: ”Gräddbollar” med hallon.
Skumbollar: ”Gräddbollar” med hallon.

Ingredienser

  • 150 gmarsipan, minst 50 % mandel
  • 100 ghallonpuré, utan kärnor
  • 250 gSocker
  • 1,5 dlVatten
  • 4 Gelatinblad
  • 2 äggvitor, från stora ägg
  • 1 nypasalt

Till doppning

  • 200 gchoklad, smält, eller mer

Till dekoration

  • frystorkade hallon
  • lakritspulver

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Hallongräddbollar på marsipanbotten

Ämnen