Veganska semlor – fluffiga och goda

Av Godare

(36)

Vad tycker du?

Veganska semlor – fluffiga och goda

Alla vill väl njuta av semlor. Här är ett recept fluffiga och supergoda veganska semlor i klassisk stil. Med mandelmjölk, vegogrädde och mandelmassa är det ingen konst att få dem lika goda som originalen.

Veganska semlor.

Ingredienser

Vetedeg

75 gMargarin, mjölkfritt
2,5 dlsoja-, havre- eller mandelmjölk
25 gJäst, söta degar
0,75 dlströsocker
Salt, en nypa
2 tskKardemumma, stött eller mald
6,5 dlVetemjöl

Fyllning

200 gMandelmassa
0,5 dlMandelmjölk
2,5 dlsojagrädde, kokosgrädde eller risgrädde
2 mskFlorsocker
1 tskVaniljsocker
Florsocker

Gör så här

1
Vetedeg: Smält margarinet i en kastrull. Häll på mjölken och värm vätskan tills den blir fingervarm. Smula ner jästen i en bunke. Rör ner den fingervarma vätskan så att jästen löser upp sig. Tillsätt strösocker, salt, stött kardemumma och nästan allt vetemjöl. Knåda degen i 5 minuter i en hushållsassistent eller 10 minuter för hand. Tillsätt lite mer mjöl om degen känns för kladdig. Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter. Dela degen i 12 delar och knåda och rulla dem till bollar. Lägg bakplåtspapper på en plåt och låt degbollarna jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda bullarna i 10 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
2
Mandelmassa: Riv mandelmassan och mixa med mandelmjölken i en matberedare eller med en gaffel.
3
Montering och grädde: Skär av toppen på varje bulle och gröp ur lite av innanmätet. Spritsa eller klicka i mandelmassefyllningen i urgröpningarna. Vispa grädden, den ska vara helt kall för bästa resultat, söta med florsocker och vaniljsocker. Spritsa eller klicka på grädden på varje bulle. Lägg på locken och pudra över lite florsocker.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (35)

    Mandelmassa – enkelt och väldigt gott

  2. (39)

    Bjud på hemgjord originalsemla

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Semlor
    3. Efterrätter

Semlor

Visa alla
(8)

Så gör du goda lyxsemlan

(77)

Snabba goda semlor

(172)

Så bakar du Tareq Taylors goda minisemlor

(63)

Fyllda lussesemlor – fantastiskt goda