Av Mattias Larsson

Så fixar du godaste och krämigaste äggröran

Av Mattias Larsson

(173)

Vad tycker du?

Så fixar du godaste och krämigaste äggröran

– Nu ska jag visa hur du kan göra den godaste äggröran, säger kocken Mattias Larsson.

Till äggröran serverar han lite smörstekt bröd, knaperstekt bacon, tomat och riven västerbottenost – det blir en supergod brunchmacka.

– Jag berättar också om tricket hur man får äggröran att hålla sig krämig under hela brunchbjudningen.

Ingredienser

12 skivorBacon
4 skivortoastbröd
50 gVästerbottenost
1 askCocktailtomater
Smör
Salt

Äggröra

6 ägg
0,5 dlvispgrädde
smör
Salt

Till servering

Basilika

Gör så här

1
Stek baconskivorna i en torr stekpanna på medelhög temperatur ca 2-3 minuter på varje sida tills de är knaperstekta.
2
Stek brödskivorna på medelhög temperatur i rikligt med smör till en fin rostad yta.
3
Dela tomaterna och riv osten.
4
Lättvispa äggen och blanda ner grädden. Smaka av äggsmeten med lite salt.
5
Lägg en smörklick i stekpannan och värm den till medeltemperatur. Häll ner äggsmeten och rör runt hela tiden tills du har en krämig äggröra.
6
Lägg upp äggröran på bröden, strö över osten och toppa med baconet. Fördela på tomaterna och plocka över lite färsk basilika.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (376)

    Därför ska du vända köttet mer än en gång

  2. (311)

    Så steker du lax till perfektion

  3. (23)

    Så steker du extra god kyckling

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Frukost
    3. Brunch

Frukost

Visa alla
(1)

Rabarbertoast med citronyoghurt

(5)

Kaiserschmarr­n – en kejserlig pannkaka

(1)

French toast med banan och choklad

(49)

Fluffiga äggmuffins med ost och bacon