Så fixar du godaste och krämigaste äggröran
– Nu ska jag visa hur du kan göra den godaste äggröran, säger kocken Mattias Larsson.
Till äggröran serverar han lite smörstekt bröd, knaperstekt bacon, tomat och riven västerbottenost – det blir en supergod brunchmacka.
– Jag berättar också om tricket hur man får äggröran att hålla sig krämig under hela brunchbjudningen.
Ingredienser
12 skivorBacon
4 skivortoastbröd
50 gVästerbottenost
1 askCocktailtomater
Smör
Salt
Äggröra
6 ägg
0,5 dlvispgrädde
smör
Salt
Till servering
Basilika
Gör så här
1
Stek baconskivorna i en torr stekpanna på medelhög temperatur ca 2-3 minuter på varje sida tills de är knaperstekta.
2
Stek brödskivorna på medelhög temperatur i rikligt med smör till en fin rostad yta.
3
Dela tomaterna och riv osten.
4
Lättvispa äggen och blanda ner grädden. Smaka av äggsmeten med lite salt.
5
Lägg en smörklick i stekpannan och värm den till medeltemperatur. Häll ner äggsmeten och rör runt hela tiden tills du har en krämig äggröra.
6
Lägg upp äggröran på bröden, strö över osten och toppa med baconet. Fördela på tomaterna och plocka över lite färsk basilika.