Pitapizzor med olika toppings
Köp färdiga naan- eller pitabröd och toppa med underbara smakkombinationer. Här ringlar vi nyslungad honung över krämig brieost, kombinerar parmaskinka med rucola, het chorizo med basilika och toppar rökt lax med öringrom, dill och citronsaft.
Ingredienser
Botten
pitabröd
naan bröd
Rödlök, brie och honung
rödlök, eller karamelliserad rödlök
brie, eller camembert, ädelost eller chèvre
Honung, flytande
rosmarin
Parma och ruccola
tomatsås, god och tjock
mozzarella, färsk
parmaskinka, i tunna skivor
ruccola
Olivolja
Chorizo och basilika
tomatsås
Riven ost
chorizokorv, i tunna skivor, eller pepperoni
basilika, färsk
Rökt lax och dill
créme fraiche
rökt lax, i tunna skivor
öringrom
Dill , färsk
citron
Gör så här
1
Rödlök, brie och honung: Bred ut karamelliserad lök över bröden och lägg på några rejäla ostskivor. Strö över några färska rosmarinblad och ringla över flytande honung. Grädda pizzan i mitten av ugnen tills osten är gyllene.
2
Parma och ruccola: Bred ett jämnt lager tomatsås på bröden. Lägg på ett par tunna skivor färsk mozzarella och ringla över lite olivolja. Grädda pizzan mitt i ugnen tills osten har smält. Toppa med skinkskivor och ruccola. Ringla över några extra droppar olivolja.
3
Chorizo och basilika: Bred ett jämnt lager tomatsås på bröden och strö över ost. Lägg på chorizon och grädda pizzan i mitten av ugnen tills osten har smält. Strö över basilikablad.
4
Rökt lax och dill: Grädda bröden mitt i ugnen i 2-3 minuter. Bred ett jämnt lager crème fraîche över brödet och täck pizzan med rökt lax. Toppa med öringrom och dill och pressa över några droppar citronsaft.