Pitapizzor med olika toppings

Av Lise Finckenhagen

(10)

Vad tycker du?

Pitapizzor med olika toppings

Köp färdiga naan- eller pitabröd och toppa med underbara smakkombinationer. Här ringlar vi nyslungad honung över krämig brieost, kombinerar parmaskinka med rucola, het chorizo med basilika och toppar rökt lax med öringrom, dill och citronsaft.

Pitapizzor är superenkla och perfekta att göra som smårätter till fest.
Pitapizzor är superenkla och perfekta att göra som smårätter till fest.

Ingredienser

Botten

  • pitabröd
  • naan bröd

Rödlök, brie och honung

  • rödlök, eller karamelliserad rödlök
  • brie, eller camembert, ädelost eller chèvre
  • Honung, flytande
  • rosmarin

Parma och ruccola

  • tomatsås, god och tjock
  • mozzarella, färsk
  • parmaskinka, i tunna skivor
  • ruccola
  • Olivolja

Chorizo och basilika

  • tomatsås
  • Riven ost
  • chorizokorv, i tunna skivor, eller pepperoni
  • basilika, färsk

Rökt lax och dill

  • créme fraiche
  • rökt lax, i tunna skivor
  • öringrom
  • Dill , färsk
  • citron

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pitapizzor med olika toppings

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.