Pitapizzor med olika toppings
Köp färdiga naan- eller pitabröd och toppa med underbara smakkombinationer. Här ringlar vi nyslungad honung över krämig brieost, kombinerar parmaskinka med rucola, het chorizo med basilika och toppar rökt lax med öringrom, dill och citronsaft.
Ingredienser
Botten
- pitabröd
- naan bröd
Rödlök, brie och honung
- rödlök, eller karamelliserad rödlök
- brie, eller camembert, ädelost eller chèvre
- Honung, flytande
- rosmarin
Parma och ruccola
- tomatsås, god och tjock
- mozzarella, färsk
- parmaskinka, i tunna skivor
- ruccola
- Olivolja
Chorizo och basilika
- tomatsås
- Riven ost
- chorizokorv, i tunna skivor, eller pepperoni
- basilika, färsk
Rökt lax och dill
- créme fraiche
- rökt lax, i tunna skivor
- öringrom
- Dill , färsk
- citron
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.