Lax med spenat och blomkålsris

Av Lise Finckenhagen

(14)

Vad tycker du?

Lax med spenat och blomkålsris

Stekt lax i en sötsyrlig sås med lite hetta. Örtdoftande blomkålsris och spenat stekt i olivolja och vitlök. En snabblagad och underbart god rätt som dessutom är nyttig. Toppa med jordnötter och njut!

Lax med spenat och blomkålsris, toppad med jordnötter.
Lax med spenat och blomkålsris, toppad med jordnötter.

Ingredienser

  • 800 gLax
  • 2 msksmör
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 mskHonung
  • 4 mskSojasås
  • 1 mskchilisås, sriracha
  • 1 Lime
  • 1 nävefärska örter, koriander, persilja eller gräslök
  • 1 blomkål, rensad och riven till blomkålsris
  • 200 gSpenat
  • 1 skvättolivolja
  • Salt
  • Peppar, grovmalen
  • jordnötter

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Lax med spenat och blomkålsris

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.