Lax med spenat och blomkålsris
Stekt lax i en sötsyrlig sås med lite hetta. Örtdoftande blomkålsris och spenat stekt i olivolja och vitlök. En snabblagad och underbart god rätt som dessutom är nyttig. Toppa med jordnötter och njut!
Ingredienser
- 800 gLax
- 2 msksmör
- 3 vitlöksklyftor
- 4 mskHonung
- 4 mskSojasås
- 1 mskchilisås, sriracha
- 1 Lime
- 1 nävefärska örter, koriander, persilja eller gräslök
- 1 blomkål, rensad och riven till blomkålsris
- 200 gSpenat
- 1 skvättolivolja
- Salt
- Peppar, grovmalen
- jordnötter
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.