Ugnsbakade äpplen
Ugnsbakade äpplen är en underbart god och enkel dessert. Fyll äpplena med en kaneldoftande marsipan- och nötblandning och servera med exempelvis glass och kolasås. Klart på endast 30 minuter!
Ingredienser
4 äpplen, mellanstora och fasta
Fyllning
50 gvalnötter, eller pekannötter
50 gmarsipan
0,5 tskKanel
40 gsmör, mjukt
Gör så här
1
Tvätta äpplena väl och ta ur kärnorna.
2
Blanda ihop smör, riven marsipan, kanel och hackade valnötter.
3
Lägg äpplena i en smord och lämplig ugnsfast form. Fördela fyllningen i "kärnhusen", tryck ner den ordentligt.
4
Grädda äpplena i 180 grader i ca. 20 minuter. Äpplena ska vara helt möra. Testa med en tårtpinne.
Vad tycker du om receptet?
Ämnen