Ugnsbakade äpplen

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Ugnsbakade äpplen

Ugnsbakade äpplen är en underbart god och enkel dessert. Fyll äpplena med en kaneldoftande marsipan- och nötblandning och servera med exempelvis glass och kolasås. Klart på endast 30 minuter!

Bakade äpplen med marsipan och nötter.
Bakade äpplen med marsipan och nötter.

Ingredienser

4 äpplen, mellanstora och fasta

Fyllning

50 gvalnötter, eller pekannötter
50 gmarsipan
0,5 tskKanel
40 gsmör, mjukt

Gör så här

  1. Tvätta äpplena väl och ta ur kärnorna.

  2. Blanda ihop smör, riven marsipan, kanel och hackade valnötter.

  3. Lägg äpplena i en smord och lämplig ugnsfast form. Fördela fyllningen i "kärnhusen", tryck ner den ordentligt.

  4. Grädda äpplena i 180 grader i ca. 20 minuter. Äpplena ska vara helt möra. Testa med en tårtpinne.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ugnsbakade äpplen