Ugnsbakade äpplen

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Ugnsbakade äpplen

Ugnsbakade äpplen är en underbart god och enkel dessert. Fyll äpplena med en kaneldoftande marsipan- och nötblandning och servera med exempelvis glass och kolasås. Klart på endast 30 minuter!

Bakade äpplen med marsipan och nötter.
Bakade äpplen med marsipan och nötter.

Ingredienser

  • 4 äpplen, mellanstora och fasta

Fyllning

  • 50 gvalnötter, eller pekannötter
  • 50 gmarsipan
  • 0,5 tskKanel
  • 40 gsmör, mjukt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ugnsbakade äpplen

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.