Spaghetti med musslor

Av Lise Finckenhagen

Spaghetti med blåmusslor är en elegant pastarätt med smaker av hav, vitlök och chili. Snabbt och enkelt att laga – ljuvligt att äta. Servera med lite riven parmesan och blanda gärna i ett par goda tomater skurna i små tärningar och en generös näve rucolasallad.

Pasta med musslor

Ingredienser

Ingredienser

2 kg
Musslor
3
vitlöksklyftor
2
Schalottenlökar, stora
4 msk
Olivolja
3 dl
torrt vitt vin
300 g
SPAGHETTI
1 dl
Bladpersilja, hackad
1 nypa
torkad chili, kan uteslutas

Gör så här

1
Skölj musslorna ordentligt i rinnande kallt vatten. Släng de som har skadade skal och skal som inte stänger sig om du knackar på dem.
2
Finhacka vitlök och schalottenlök. Hetta upp en stor kastrull, tillsätt olja och fräs vitlök och schalottenlök under omrörning tills löken är blank och mjuk.
3
Tillsätt musslorna och rör om väl. Häll i vitt vin, täck med lock och ånga skalen tills de har öppnat sig. (Skaka grytan ett par gånger under ångkokningen.)
4
Lyft upp de ångade skalen ur kastrullen (se till att all fond finns kvar i kastrullen). Kasta musslorna som inte har öppnat sig. Spara några musslor i skalen till dekoration och plocka ut musselköttet från de andra. Koka ner fonden i kastrullen till ungefär hälften.
5
Koka spaghettin tills den är nästan klar i rikligt med välsaltat vatten. Häll av det kokande vattnet och lägg spaghettin i musselfonden tillsammans med musslorna.
6
Låt allt puttra ihop i några minuter och strö till sist över hackad persilja och en god nypa chili.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Pasta vongole – snabblagat och gott

  2. Ostron med klassisk schalottenlöksvinägrett

  3. Spaghetti all’Amatriciana

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pasta
    3. Skaldjur
decoration divider

Pasta

Visa alla

Fyllda pastarullar

Spaghetti all’Amatriciana

Pasta med kryddig chorizo

Makaronigratäng