Fullkornsnudlar med röd curry

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Fullkornsnudlar med röd curry

Full av smak, krispiga grönsaker och fullkornsnudlar. Och dessutom klart på bara 30 minuter – det är vad vi kallar en bra lunch eller middag! Kokosmjölken gör såsen härligt tjock och sammetslen.

Fullkornsnudlar med röd curry
Fullkornsnudlar med röd curry

Ingredienser

1 rödlök
1 broccoli, liten
150 gsockerärter
2 morötter
200 gnudlar, fullkorn
2 tskingefära, finriven
2 vitlöksklyftor
2 mskröd currypasta
1 burkkokosmjölk, 400 ml
2 tsksocker
1 mskfisksås
1 mskLjus Sojasås
0,25 Rödkål
2 Salladslökar
sesamfrön
Koriander
Lime
Olja, för stekning

Gör så här

1
Skär lök i tunna klyftor. Rensa och dela broccolin i små buketter. Kom ihåg att använda stjälken också.
2
Rensa och dela sockerärtorna på mitten. Skala och skär morötterna i strimlor eller riv dem grovt. Koka nudlarna enligt beskrivningen på förpackningen.
3
Hetta upp en wok eller stekpanna tills den är rykande het. Tillsätt lite olja och stek snabbt grönsakerna, gärna separat, på hög värme under omrörning tills de är nästan mjuka. Häll upp allt på en stor tallrik när grönsakerna är klara.
4
Häll lite olja i pannan och fräs ingefära och finhackad vitlök under omrörning tills vitlöken är mjuk och lätt gyllene. Tillsätt currypasta och fortsätt fräsa i en knapp minut.
5
Rör ner kokosmjölken och låt sjuda i fem minuter. Smaksätt med socker, fisksås och sojasås.
6
Blanda nudlarna och alla grönsaker tillsammans med såsen. Strö över finhackad rödlök, salladslök, sesamfrön och koriander. Servera med lite lime att pressa över.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fullkornsnudlar med röd curry