Fullkornsnudlar med röd curry
Full av smak, krispiga grönsaker och fullkornsnudlar. Och dessutom klart på bara 30 minuter – det är vad vi kallar en bra lunch eller middag! Kokosmjölken gör såsen härligt tjock och sammetslen.
Ingredienser
- 1 rödlök
- 1 broccoli, liten
- 150 gsockerärter
- 2 morötter
- 200 gnudlar, fullkorn
- 2 tskingefära, finriven
- 2 vitlöksklyftor
- 2 mskröd currypasta
- 1 burkkokosmjölk, 400 ml
- 2 tsksocker
- 1 mskfisksås
- 1 mskLjus Sojasås
- 0,25 Rödkål
- 2 Salladslökar
- sesamfrön
- Koriander
- Lime
- Olja, för stekning
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.