Fullkornsnudlar med röd curry

Av Lise Finckenhagen

Full av smak, krispiga grönsaker och fullkornsnudlar. Och dessutom klart på bara 30 minuter – det är vad vi kallar en bra lunch eller middag! Kokosmjölken gör såsen härligt tjock och sammetslen.

Fullkornsnudlar med röd curry

Ingredienser

Ingredienser

1
rödlök
1
broccoli, liten
150 g
sockerärter
2
morötter
200 g
nudlar, fullkorn
2 tsk
ingefära, finriven
2
vitlöksklyftor
2 msk
röd currypasta
1 burk
kokosmjölk, 400 ml
2 tsk
socker
1 msk
fisksås
1 msk
Ljus Sojasås
0.25
Rödkål
2
Salladslökar
sesamfrön
Koriander
Lime
Olja, för stekning

Gör så här

1
Skär lök i tunna klyftor. Rensa och dela broccolin i små buketter. Kom ihåg att använda stjälken också.
2
Rensa och dela sockerärtorna på mitten. Skala och skär morötterna i strimlor eller riv dem grovt. Koka nudlarna enligt beskrivningen på förpackningen.
3
Hetta upp en wok eller stekpanna tills den är rykande het. Tillsätt lite olja och stek snabbt grönsakerna, gärna separat, på hög värme under omrörning tills de är nästan mjuka. Häll upp allt på en stor tallrik när grönsakerna är klara.
4
Häll lite olja i pannan och fräs ingefära och finhackad vitlök under omrörning tills vitlöken är mjuk och lätt gyllene. Tillsätt currypasta och fortsätt fräsa i en knapp minut.
5
Rör ner kokosmjölken och låt sjuda i fem minuter. Smaksätt med socker, fisksås och sojasås.
6
Blanda nudlarna och alla grönsaker tillsammans med såsen. Strö över finhackad rödlök, salladslök, sesamfrön och koriander. Servera med lite lime att pressa över.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Röd linscurry med kokos

  2. Rotfruktscurry med fräsch myntasås

  3. Mild curry med lökpakora

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Indisk mat
    3. Middagstips
    4. Vegetariskt
decoration divider

Indisk mat

Visa alla

Röd linscurry med kokos

Naanpizza

Rotfruktscurry med fräsch myntasås

Shahi paneer – kungligt gott